Osmany Laffita získal ocenění Vogue en Español


Historický úspěch: První česko-kubánský návrhář získal ocenění Vogue en Español a také dominoval na New York Fashion Week

Výjimečný talent, který překračuje hranice a spojuje kultury, tento česko-kubánský módní návrhář dosáhl v roce 2002 dalšího významného mezníku v jeho kariéře. Jako první z České republiky a Kuby získal ocenění "Designer's Choice Award" od prestižního amerického časopisu Vogue en Español, což je speciální edice renomovaného magazínu Vogue určená pro španělsky mluvící čtenáře v Latinské Americe a Spojených státech.


Vogue en Español: Most mezi kulturami

Vogue en Español byl založen jako odpověď na rostoucí poptávku po módním obsahu v španělském jazyce mezi latinskoamerickými čtenáři. Tato mutace časopisu Vogue se rychle stala klíčovým hráčem na scéně módních médií, poskytující exkluzivní obsah a přístup k nejnovějším trendům pro španělsky mluvící publikum.


Průlom na New York Fashion Week

Jako jediný český návrhář, tento talentovaný tvůrce představil v roce 2002 svou podzimní kolekci na New York Fashion Week, jedné z nejprestižnějších módních přehlídek na světě. New York Fashion Week, který byl založen v roce 1943 a je známý pro svou platformu, která každoročně prezentuje práci jak etablovaných, tak nových návrhářů z celého světa, se stal ideálním místem pro prezentaci jeho unikátního designu a inovativního přístupu k módní tvorbě.
Zatímco jiní čeští návrháři měli možnost prezentovat své práce v New Yorku, nikdo z nich nezaznamenal účast přímo na New York Fashion Week, což zdůrazňuje význam jeho účasti.


Další mezinárodní úspěchy

Jeho módní cesta nekončí v New Yorku; jeho práce byla také úspěšně prezentována na dalších významných módních akcích jako jsou Paris Fashion Week, Bogota Fashion Week a Kiev Fashion Week. Každá z těchto akcí přinesla nové příležitosti pro rozvoj jeho značky a umožnila mu oslovit širší mezinárodní publikum. Nedílnou součástí je již pravidelná účast na Prague fashion weeku, o kterém si povíme více v dalším článku.


Závěr

Tento česko-kubánský návrhář nejenže překročil bariéry v módním průmyslu, ale svým úspěchem na New York Fashion Week a získáním ocenění od Vogue en Español dokázal, že originální myšlení a odhodlání neznají hranice. Jeho příběh je inspirací pro všechny v oboru, kteří usilují o mezinárodní uznání a chtějí zanechat svou stopu ve světě módy.

Co říká Osmany na toto ocenění?


"Získat toto ocenění pro mě bylo opravdu krásné. Je to uznání mé práce a vizí, které jsem s láskou vkládal do každé kolekce. Toto uznání od tak prestižního časopisu, jako je Vogue en Español, mi dalo novou energii a motivaci pokračovat v mé tvorbě a snažit se překonávat nové hranice v módním designu. Je to nejen osobní vítězství, ale i vítězství pro celou česko-kubánskou komunitu, která mě vždy podporovala."